Canal RSS

Roman (Rumano)

Bine ati venit pe site-ul de “Parlamentul Tinerilor”, proiect ne-am dezvoltat de la Asociaţia AMEU între mai 2011 şi ianuarie 2012, cu sprijinul financiar al “Tineret în acţiune” a UE, cu obiectivele de promovare a democraţiei Melilla participativă şi să promoveze crearea de reţele de tineri din oraşul nostru cu partenerii noştri europeni.

“Parlamentul Tinerilor: O alianţă pentru angajament” este un proiect de democraţie participativă, care ne-am dezvoltat de la Asociaţia Studenţilor din Melilla (MVA) în 2011 şi începutul anului 2012, cu sprijinul “Tineret în acţiune”, a Uniunea Europeană şi Institutul de tineret.
Institutul Tineretului şi Guvernul Spaniei din nou crezut în noi, să ne susţină şi să recunoască munca noastră şi să ne încurajeze să continue să lucreze. Deci, datorită lor, iluzia că ne transmite şi prin acordarea a 25.000 de euro au fost acordate pentru acest proiect, vom efectua, în scopul de a găsi soluţii la problemele majore ale tinerilor în Melilla participare cetăţenească.
De asemenea, este important să reţineţi că, dacă nu pentru colaborare de mare, încât ne-a dat Isus Garcia si Javier Mateos (Viceconsejerías responsabile pentru Tineret şi Turism), merge mai departe cu acest proiect ar fi fost infinit mai stresantă decât a fost, ceea ce mulţumesc public angajamentul personal şi politic oferit de celebra reuniune internaţională în Melilla, dezvoltate în cadrul acestui proiect.
Din Asociaţia noastră, în istoria noastră mai mult de şapte ani, avem o lucrare foarte largă şi diversificată în diferite domenii, cum ar fi educaţia, cultura, arta, divertisment sau de educaţie, printre multe altele.
Această linie largă de muncă, am dezvoltat, este pentru ca suntem pasionati de provocările cu care ne place să faci proiecte noi şi diferite activităţi şi iniţiative, care credem ca sunt necesare pentru a ajuta la atingerea unui deficit dintre toate Melilla, mai bine şi de a creşte şansele noastre de tineri, în special abandonat în Melilla.
Din prima zi am devenit, dacă tot am fost caracterizat de MVA Association, este de a expune şi de a lupta împotriva nedreptăţilor pe care le vedem în jurul nostru, precum şi propuneri pe care noi credem că pot face un oraş de progres Melilla şi a libertăţii .
Şi de aceea am făcut acest proiect interesant, extrem de roman şi inovatoare în contextul Melilla, care a simţit că era absolut necesar pentru oraşul nostru.
A fost mult timp denunţând un nivel scăzut de participare şi implicare limitată a societăţii în Melilla, sarcina de interesant ar trebui să reprezinte clădire modernă şi Melilla exemplară cu toţii dorinţa.
Tineretului din oraşul nostru, marea majoritate, rămân uită la căutarea de soluţii la problemele noastre, pentru că le lipseşte motivaţia şi entuziasmul necesare pentru a face acest lucru. Suntem săturat de această situaţie vom suferi şi nu suntem dispuşi să fie complice.
Prin urmare, faţă de politicile dominante din Melilla, care conduc la generarea de cetăţeni pasive şi supus, să rămână dincolo de realitatea noastra trista, sau faţă de atitudinea unor conaţionali, atunci când decid să vorbească, nu arde doar containere, am muncă pentru a se asigura că cetăţenii Melilla deveni critică, participativă şi vă faceţi griji cu privire la tot ceea ce se întâmplă în mediul nostru.
Noi credem în democraţie, noi credem în participarea şi suntem convinşi că trebuie să ne pasă Melilla oraşul nostru, prezentul si viitorul nostru. Şi de aceea ne-am dezvoltat “Parlamentul Tinerilor: O alianţă pentru angajament”, un proiect de participare tinerilor care le-am condus de la MVA, şi pe care credem ca a fost necesar pentru a face faţă provocărilor prezente şi viitoare a tinerilor şi Melilla europeni.
Parlamentul Tinerilor este o iniţiativă care a încercat să integreze tinerii în local, regional, naţional şi european, prin crearea unui organism în care vom participa la împărtăşi viziunea pe care o avem noastre socio-politice medii, creşterea probleme care ne afectează şi îmbunătăţirile propuse pentru a ne ajuta să le rezolve. Pentru a face acest lucru, avem sprijinul a 16 de alte organizaţii de tineret spaniole şi europene.
Mai mult decât atât, oraşul nostru cheie regional, acest proiect reprezinta un vis pe care le-am petrecut mulţi ani dor de MVA, care nu este nimic mai mult decât a promova participarea semnificativă a Melilla tineri în mecanismele democraţiei reprezentative, şi facilitarea dialogului între tineri şi persoanele responsabile pentru autorităţile publice de la toate nivelurile, în special în oraşul autonom Melilla.
Pentru a face acest lucru, credem noi, în primul rând, este esenţial să se creeze infrastructura organizaţională necesară pentru a forma baza pentru coordonare şi dialog între tinerii din oraşul nostru, deoarece organele existente, există, teoretic, de astăzi, au de ani de zile, fără a fi chemat, fiind mai mult decât mort şi îngropat.
Acestea sunt 2 corpuri de participare a tinerilor la dispoziţia noastră în Melilla. Primul este de Tineret Sector Consiliului, care constă din oraşul autonom şi diverse asociaţii de tineret, iar al doilea este Consiliul Tineretului din Melilla, care este complet independent de City şi este format din mai mult de un jumătate din asociaţii.
Consiliul Sectorial pentru tineret, care a fost înfiinţată în 1998, şi a cărui reglementare prevede la articolul 9, care este “a avut loc reuniuni regulate la fiecare două luni”, adică regulament prevede că vor fi organizate 2 întâlniri în fiecare lună, dar toate acestea, nu a avut loc nici şedinţe din anul 2006.
Guvernul a oraşului Autonome a convocat mai mult de 100 de reuniunilor sectoriale ale Consiliului, care aveau tendinta de a fi numit, care este, a furat Melilla, tânărul dreptul nostru de a participa la cel mai înalt organ “de participare, consultare şi consiliere “, care are scopul de a” valorifica participarea diferitelor sectoare sociale în cauză şi de administrare, de programare şi de punerea în aplicare a politicii de tineret a oraşului autonom Melilla. ”
Consiliul Tinerilor, înfiinţat în 1999, în primii 5 ani a lucrat destul de bine. A fost un timp de “pace şi armonie”, în care asociaţiile membre şi a tinerilor de partidele politice, lucrează împreună pentru tinerii de Melilla. Dar, în 2004, oraşul autonom prin Noile generaţii de Partidul Poporului, a organizat “asaltul”, a Consiliului şi a “ucis”, deoarece nu au venit pentru a organiza o şedinţă din 2006 şi în 2004, oficialii aleşi la agatat putere, în ciuda ani, care au şi-au expirat mandatele de ani lor şi mult mai veche a legii şi a statutului Consiliului permis.
După cum vom vedea, în Melilla, cel puţin teoretic, au fost şi sunt canalele şi organele de participare a tinerilor adecvate şi necesare, dar inexistente în practică din cauza “democraţiei răpirii”, pe care le-au avut asupra oraşului şi partidul de guvernământ, în oraşul .
Prin urmare, sa decis ca de la rebel MVA, şi că am cerut ca drepturile pe care ne-am intalnit si am, pentru care noi partener cu partenerii noştri europeni să abordeze deficitul democratic care tinerii au fost în oraşul nostru suferă de Melilla, precum şi pentru a crea o reţea de participare la nivel european faţă de o cooperare mai strânsă şi participare transnaţională.
Prin urmare, ne propunem efectuarea Parlamentul Tinerilor, şi au condus la următoarele activităţi întreprinse în cadrul acestui proiect.
.
Diseminarea în media:
De asociere, am făcut eforturi mari pentru a face acest proiect are o mare acoperire media, în scopul de a face cunoscut la deficitele publice şi Melilla sufera de probleme pe care tinerii din oraşul nostru.
Am reuşit să le expune, şi a revenit la conaţionalii noştri propunerile noastre de a combate şi de a rezolva, prin ziare, reviste,, de televiziune şi de radio digitale Melilla mass-media.
În afară de ştiri, caracteristici şi interviuri publicate şi difuzate, să includă program special a avut loc la TV Cablemel cu ocazia celebrării a reuniuni internaţionale, care a avut loc o dezbatere între patru participanţi şi experţi.
.
REUNIUNE internationala de la Melilla:
Aceasta a avut loc între 15 şi 21 iunie. Acesta a avut un foarte larg activităţile de planificare şi au participat de cincizeci de tineri şi experţi din Portugalia, Italia, România şi cinci regiuni spaniole.
În aceste zile, am fost cunoaşterea şi analiza realitatea din ţările şi regiunile participante, acordând o atenţie deosebită la oraşul gazdă, Melilla. Vom efectua mai multe sesiuni de lucru şi vizite, în scopul de a se îngropa în problemele şi soluţiile posibile, în plus faţă de nevoile specifice ale tinerilor din diferite localităţi. Toate acest lucru face dintr-o perspectivă locală, în timp ce perspectiva globală cadrul numitorului care ne uneşte: Uniunea Europeană.
În urma sunt principalele activităţi în zilele când reuniune internationala a avut loc în:
.
MUNCĂ sesiuni:
Printre acestea, este demn de remarcat faptul că, în primul rând, am făcut aparitii personal de către participanţi şi de experţi, pentru a ne cunoaşte între noi, şi, de asemenea, a făcut prezentări de fiecare dintre asociaţii şi instituţii implicate, pentru a afla mai multe despre munca efectuată în fiecare, şi să favorizeze astfel apariţia de proiecte de reţele viitoare.
După ce ne-am întâlnit toţi participanţii, experţi şi instituţii, am procedat la sesiunile de lucru specifice. Pentru a face acest lucru, vom începe analiza realitatea tinerilor şi a politicii de tineret în fiecare din regiunile şi ţările implicate, cu o atenţie deosebită problemelor identificate, pentru a încerca să găsească o soluţie între toate, şi pentru a sublinia succesele de măsurile şi programele efectuate cu succes … cu scopul de a învăţa din greşeli şi de a învăţa din succese.
Sesiunile de lucru au fost efectuate 12 în toate şi sa axat pe următoarele subiecte:

 1. Prezentarea personale ale participanţilor şi experţi.
 2. Prezentarea de asociaţii şi instituţii implicate.
 3. Analiza situaţiei tinerilor din fiecare ţară participantă şi regiunea, şi expunerea ulterioară.
 4. Expunerea de situaţia tinerilor din Melilla, şi sesiune ulterioară de lucru comun între toţi participanţii.
 5. Crearea unui organism specific Melilla YPP.
 6. Crearea o participare Participanţii Forumul Tinerilor între entităţi.
 7. Prezentarea proiectului Young Victoria, care este propunerea de creare a unui mare complex Tineret în Melilla. Apoi am intrat în grupuri de lucru de locul de origine, şi apoi a procedat la prezentarea de idei şi propuneri de îmbunătăţire a proiectului.
 8. Emanciparea de tineret.
 9. Excluderea socială.
 10. Rolul a Învăţământului Profesional şi non-formale.
 11. “Tineret în Acţiune” al Uniunii Europene.
 12. Dezvoltarea de concluzii.

Vizita de lucru:
Vizite de lucru le-am facut, au existat în diferite locuri şi instituţii foarte diferite unele de altele. Am mers Adunarea Wing Melilla, unde am primit vicepreşedinte al aceleiaşi, Cristina Rivas. Am, de asemenea, sa dus la Melilla Monumental Fundaţiei, în cazul în care lucrăm şi să sprijine activitatea desfăşurată de către preşedintele pentru a obţine Melilla declarat World Heritage Site.
Am condus pentru a vedea locală “muribund” Consiliul Tineretului din Melilla, pentru a permite participanţilor pentru a vedea prima mana realitatea de pe teren a acestui corp de participare a tinerilor. Şi aşa am să arate vacile din fibra de sticla decorate de către Melilla, care se găsesc în întreaga Melilla, în scopul de a publica în continuare acest proiect de succes şi emblematic, dezvoltat de către Asociaţia MVA un an mai devreme.
Un alt loc am vizitat a fost cel Mare Victoria Fata puternică, şi Rozariul, pentru a lucra mai târziu în alt proiect al Asociaţiei MVA este susţinută de Tineret în Acţiune: Young Victoria. Aceasta este o propunere foarte ambiţios pentru reabilitarea a spus puternice, precum şi împrejurimile sale, astfel încât de mai jos sunt locaţia pentru complex de agrement pentru tineret pe care noi credem Melilla nevoie, şi ar trebui să gravitează în jurul valorii de artă, cultură şi formare .
Am vizitat, de asemenea, de suburbie “La Canada”, care este cel mai dezavantajat de Melilla, pentru că noi credem că, pentru a cunoaşte oraşul bine şi să lucreze în mod eficient în rezolvarea problemelor lor, trebuie sa stiti toate faptele şi nu doar faţă frumos. Pentru acelaşi motiv ne-am dus la Nador, Maroc oraş vecin situat la doar 16 km de la Melilla, atât de prezentă în viaţa de zi cu zi a oraşului autonom şi influenţează, astfel că era imperios necesar să ştiţi pentru a înţelege realitatea din Melilla.
În cele din urmă, act de faptul că participanţii la întâlnire a avut şansa de a lua “Calea de temple”, care le-a permis să înveţe mai multe despre caracterul multicultural remarcabilă a oraşului autonom, datorită vizitei efectuate în unul din moschei , Sinagoga si Biserica pe care le avem în Melilla.
.
De deplasare şi de activităţi de agrement:
Dincolo de toate aceste vizite de lucru descrisă mai sus, participanţii la Reuniunea internaţională ar putea face, de asemenea, în vederea turistic “Melilla La Vieja”, “Centrul de modernistă” Melilla şi oraşul marocan de Saïdia şi Melilla în mişcare Turism de tren.
.
Invazia de Consiliul Local al Tinerilor:
Neglijarea locale, Consiliul a stabilit că ar putea fi 50 de participanţi internaţionale ale reuniunii am desfăşurate în Melilla o lună mai devreme, la mijlocul lunii iunie, şi au putut vedea prima mana, care a devenit practic un depozit, mai degrabă decât de la sediul de un organ de implicare.
Absolut toate entităţile participante, 17, conceput ca de neînţeles faptul că am avut la asociaţiile Melilla face munca noastră, fără o cladire, atunci când am avut un împrumut de la oraş pentru acest scop.
Prin urmare, o decizie care a fost adoptat în unanimitate la reuniunea care a fost MVA, împreună cu alte asociaţii care au fost în cauză, a fost intitulat, şi la încurajat să facă, să folosească spaţiile de entitatea din care au fost şi suntem un membru cu drepturi depline.
După finalizarea reuniunii, comunică această decizie a ministrului adjunct al Tineretului Melilla, Isus Garcia, care a ştiut decizia noastră de a folosi o instalare corectă, înainte de care ne-au spus că atâta timp cât se respectă ar produce după care deţine alegerile regionale şi a format noul guvern al oraşului, pe care le respecta din MVA.
La mijlocul lunii iulie, o dată trecut, la alegeri şi a format noul executiv local din Melilla, Asociaţia Studenţilor de la Universitatea, împreună cu alte asociaţii 2 din oraş, a început să “invadeze” sediul Consiliului Tineretului Melilla ca o soluţie temporară pentru neglijarea suferit de Melilla principal de autoritatea locală participarea tinerilor, care a fost de trei ani, fără a deschide chiar porţile.
În această invazie simbolică, ne face să anunţe publicul că de operare locale, să fie din nou, deschis oficial la toate Melilla Young, a fost redus de la 24 de ore, ca noul ministru adjunct al tineretului, numit doar câteva zile înainte de schimbat încuietorile la sediu şi ne-a împiedicat de la re-intrarea în sediul Consiliului.
Confruntat cu un angajament public de a ministrului adjunct, care ar căuta o soluţie la problemele de MVA Consiliul a acceptat decizia sa şi încredere în promisiunea Lui, dar, din păcate, ne-a înşelat şi am crezut.
.
PROIECT DE DEZVOLTARE În Madeira:
In timpul sesiunilor de lucru efectuate la întâlnire internaţională a avut loc în Melilla, ne vom concentra în special cu privire la toate aspectele legate de participarea tinerilor, dar am înţeles că ar fi fost interesant să fi acordat mai multă atenţie creşterii şomajului în Europa noastră “în criză”.
Şi de aceea cele două asociaţii au venit la Melilla de la Madeira, Ceuta şi Melilla plus asociaţiile de auto-MVA, ne propunem să Tineretului Agenţia naţională portugheză în Programul de acţiune punerea în aplicare a unui nou proiect privind şomajul în rândul tinerilor.
Rezultatul a fost că de opt tineri din Melilla şi Ceuta alte 8, ne-am mutat la sfârşitul lunii septembrie la Madeira pentru a lucra cu alti tineri de 16 de insule în cadrul proiectului “nu Lupta Inovação şi empreendedorismo Desemprego Jovem ani”, pentru a găsi soluţii la Criza economică în care ne aflăm şi în special pentru a discuta despre nivelul ridicat al şomajului în societatea noastră şi că tinerii suferă în rate de alarmant.
Suntem într-o lume globală, cu probleme comune, la care trebuie să căutăm soluţii împreună. Noi nu putem lua cuvântul nostru pentru buric din lume, de timp să se gândească la localism şi a trecut în istorie, astfel că diferite ţări şi regiuni sunt obligaţi să lucreze împreună.
Prin urmare, credem că este foarte important ca tinerii să lucreze împreună, şi chiar mai important ca politicienii sa asculte cererile noastre şi propuneri, asa ca sunt foarte incantati pentru a putea participa la această reuniune a avut loc la Madeira, care au participat în mare politicienii portughezi, cu un angajament de a da glas tinerilor.
Sperăm că ideile şi măsurile de urgenţă care 32 de participanţi tineri propuse, contribuie la reducerea nivelurilor ridicate de şomaj în prezent produse în Europa, o situatie ne-am gândit şi noi credem foarte grave şi îngrijorătoare.
Deoarece MVA aplaudă portugheză, clasa politică, pentru că ei să ne asculte şi să ia notă de propunerile noastre. Speranţa noastră mare este că autorităţile publice din Melilla începe să mai puternic punerea în aplicare a acestui tip de activităţi democratice.
.
Propunând instituirea unui “plan de TINERETUL GLOBALĂ”:
La sfârşitul lunii noiembrie 2011 de la Asociaţia Studenţilor din Universitatea Melilla a prezentat Ministerului adjunct al Tineretului din oraşul autonom Melilla, un set de recomandări pentru elaborarea unui “plan global pentru Tineret în Melilla.”
Cele 10 propuneri au fost prezentate aici se bazează pe concluziile trase de la încheierea reuniunii internaţionale elaborate în luna iunie în Melilla, în cadrul “Parlamentul Tinerilor: O alianţă pentru Participare”.
Astfel, pentru a face livrarea a acestui document a oraşului autonom, ne îndeplini obligaţia noastră morală, cu speranţa că propunerile si recomandarile noastre sunt luate în considerare pentru binele tinerilor de oraşul nostru, şi nu vom pierde niciodată Sperăm că guvernul nostru local, ca fiind al lor şi îşi asumă să contribuie la dezvoltarea şi bunăstarea societăţii în Melilla, şi tineri, în special, 
 
.
.
INVIEREA “democratic CONSILIULUI”
La sfârşitul lunii iulie de la MVA, sa întâlnit cu noul director de dezvoltare, Tineretului şi Sportului, şi ministrul adjunct al Tineretului. La această întâlnire, ne-au promis în timpul verii ar putea face o rundă de contacte cu toate organizaţiile de tineret din oraş pentru a vedea dacă au vrut să reactiva Consiliul Tineretului şi că, în cazul în care cele mai multe dintre acestea reclamase, astfel, oraşul autonom ar sprijini. Ne-au promis că până la sfârşitul lunii septembrie ar putea avea un răspuns.
La începutul lunii octombrie, din cauza lipsei de ştiri a directorului şi a ministrului adjunct, vom încerca să răspundă pe baza angajamentului au facut cu noi, dar nu a primit nici un răspuns. În această situaţie, am contactat preşedintele Consiliului Tineretului din Spania, informându-l de problemele legate de Consiliu în Melilla, şi să consilieze ne pe soluţii posibile care ar putea avea să se încheie cu “moartea” care au suferit de acest organ în Melilla.
După întâlnirea noastră de la sediul CEJ în Madrid, la începutul lunii noiembrie, Ricardo Ibarra sfătuit ne reactiváramos Consiliului, astfel cum aceasta era singura cale pentru tineri Melilla recuperáramos “voce”, la Madrid, aşa că am a ajuns la muncă.
Ne-am dus la Registrul Asociaţiilor Delegaţia Guvernului în Melilla, pentru a ne oferi cu copii ale Constituţiei a Consiliului, şi aşa cum am primit-o şi a constatat că membrii Asociaţiei au avut puterea de a convoca o Adunare Generală a Consiliului a convocat o reuniune a Consiliului a avut loc la 3 ianuarie 2012.
În timpul care a trecut între 15 şi deţinerea de asteptare a Adunării, au fost de lucru cu sfaturi de la CEJ pentru a ne ajuta sa rezolve “dezastrul” în care legea a fost Consiliului, şi prin îndeplinirea de zi cu zi, cu toate asociaţiile membre pentru a explica situaţia şi să le încurajeze să introducă acţiuni în care Adunarea a avut de a decide dacă ne-am dorit pentru a dizolva Consiliul, sau dacă am vrut să-l reactiveze şi alege un nou consiliu pentru a pune ordine în situaţia internă a suferit groaznic de ani de zile .
Rezultatul a fost că pe 3 ianuarie prima rundă a avut loc în Adunarea a Consiliului la care au participat 10 de asociaţii membre, 16, şi că şapte din zece au participat la sprijinit deschis renaştere a Consiliului, inclusiv forma o unitate de executiv pentru a aborda multe nereguli, juridice şi financiare pe care le-au fost reclamate de ani de MVA. MVA Preşedintele şi-a asumat funcţiile de secretar şi trezorier, în noul Executiv.
În cele din urmă, de la 03 ianuarie 2012, putem spune că Melilla tineri s-au “recuperat” corpul nostru de participare a tinerilor, pe care am fost “furat” de cinci ani mai devreme.
.
Plângere depusă la Ombudsmanul şi curţile de justiţie:
La 10 ianuarie, refuzul de ministru adjunct al tineretului, pentru a permite persoanelor care alcătuiesc Consiliul Executiv nou pentru a intra în Consiliul Local al Tinerilor pentru a colecta toate documentaţia este în acelaşi, şi a adunat dovezi ample că a subliniat existenţa unui sistem de corupţie orchestrate de către fostul director executiv al Consiliului Tineretului şi Melilla City, a prezentat o plângere în faţa instanţelor din Melilla.
Mai mult decât atât, începând cu mijlocul lunii noiembrie 2011, înainte de scrisoarea prezentată Ombudsmanului, această instituţie este investigarea infracţiunilor posibile care au fost întreprinse în jurul valorii de tot ce am raportat.
Timp şi justiţie şi să vă spun dacă suspiciunile noastre sunt confirmate.

Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: